Novice

Home / Novice


Metodski sestanek učiteljev letenja 2015

– marec 2015-

V pripravi na novo letalno sezono so imeli učitelji letenja Aeronavt, Akademije za letalstvo, 14. marca redni letni metodski sestanek. Tako kot celostni koncept dela Akademije je bil sestanek fuzija izkušenj in razvoja. Več fotografij in opis si lahko ogledate v Facebook galeriji.


Sprememba lastniške strukture

– oktober 2014 –

S 30. oktobrom je prišlo do spremembe lastniške strukture v podjetju Aeronavt d.o.o., Akademija za letalstvo. Z odkupom partnerskega deleža je 100% lastnik podjetja postal vodja šolanja, Sašo Knez.


Podvig učitelja letenja: Nejc

– november 2014 –

Nejcu Faganelju, učitelju letenja v Oddelku Gorica in Pipistrelovemu preizkusnemu pilotu, je za Red Bull uspel izjemen pilotski podvig. Oglejte si video posnetek!


Oddelek Gorica

– september 2014 –

Pipistrelovi Akademiji se je pridružil Oddelek Gorica. Vodja oddelka je Valter Faganelj in trenutno ima oddelek dvoje letal (Virus SW) in dva učitelja letenja.


Podvig učitelja letenja: Sašo

– junij 2014 –

Učitelj letenja Sašo Knez je za podjetje Craftlab pilotiral sto let staro lovsko letalo OEFAG Albatros D.III. Več o tem si lahko preberete tukaj.


Šolanje nadzornikov za Javno agencijo za civilno letalstvo RS

– december 2013 –

Javna agencija za civilno letalstvo RS je izbrala letalsko šolo Aeronavt za (pre)šolanje dveh svojih nadzornikov na ultralahka letala. Prvič je bilo dovoljenje za delo letalski šoli podeljeno le nekaj mesecev prej in to naročilo Agencije je znak velikega zaupanja v kvalitetno delo in kader naše letalske šole.


Obisk Ministra za Obrambo

– september 2013 –

Minister za obrambo je obiskal prostore centralne šole Pipistrelove Akademije v Zagorju. Ministra je osebje šole seznanilo s stanjem, dejavnostmi in razvojnimi načrti šole. Člani Aerokluba Zagorje so ministru predstavili dosedanje delo na vzletišču Ruardi.


Dovoljenje za delo letalske šole

– avgust 2013 –

26. avgusta 2013 je Aeronavt, Akademija za letastvo, uspešno prestal pregled strokovnih nadzornikov Javne Agencije za civilno letalstvo RS pred podelitvijo dovoljenja za delo letalske šole


Prvo letalo za centralno šolo v Zagorju

– julij 2013 –

Prvo letalo Pipistrelove Akademije: ALPHA Trainer registracije S5-PGG je 3. julija 2013 zapustil Pipistrelovo tovarno v Ajdovščini in preletel v svoj nov dom na vzletišču Zagorje. Prelet je bil poln poletnih ploh prepletenih s čudovitimi mavricami. To celotno moštvo Pipistrelove Akademije jemlje kot dobro znamenje.


Svetovna premiera Pipistrelove Akademije

– april 2013 –

Na letalskem sejmu Aero Friedrischafen 2013, ki je potekal od 24. do 27. aprila, sta Aeronavt d.o.o. in Pipistrel d.o.o. Ajdovščina predstavila projekt Pipistrelove Akademije. Predstavitev je požela izjemno pozitiven odziv z neposrednimi prodajami koncepta v latinsko Ameriko in po Evropi. Uradno Pipistrelovo novico si lahko preberete tukaj.